گرین بینز
گرین بینز
چگونه بهترین قهوه ترک را درست کنیم؟

چگونه بهترین قهوه ترک را درست کنیم؟ بهترین روش های تهیه آن

امروزه قهوه یک نوشیدنی بسیار محبوب در سراسر جهان و همچنین ایران محسوب می‌شود. به صورتی که در هر خیابان و محله‌ای حتما یک یا چند کافه و کافی‌شاپ قرار دارد و در آنجا انواع قهوه سرو می‌شود. اگر از علاقه‌مندان به نوشیدنی قهوه هستید حتما تاکنون به کافی‌شاپ‌ها یا مغازه‌هایی که قهوه و پودر قهوه را به فروش می‌رسانند رفته‌اید و می‌دانید که این نوشیدنی در انواع مختلف و طعم‌های متفاوت عرضه می‌شود.

قهوه ترک یکی از طعم‌های بسیار پرطرفدار و محبوب در بین افراد است و به روش‌های متفاوت سرو می‌شود. در این مقاله توضیحات کاملی درباره خواص قهوه ترک و اینکه چگونه بهترین قهوه ترک را درست کنیم ارائه می‌دهیم؛ بنابراین با ما همراه باشید.

معرفی و بررسی قهوه ترک

قهوه ترک چیست

قهوه ترک نوشیدنی بسیار پرطرفدار و محبوبی است که خواص بسیار زیادی دارد. این نوع قهوه یکی از بهترین نوشیدنی‌های مردم ترکیه و خاورمیانه محسوب می‌شود. قهوه ترک نوعی شیوه و روش آماده‌سازی قهوه است که بهترین طعم و عطر را می‌توانید از آن دریافت کنید. این نوشیدنی بسیار غلیظ، خوشمزه و منحصربه‌فرد است که به صورت داغ مصرف می‌شود.

قهوه ترک از دانه‌های برشته شده قهوه تهیه می‌شود و رست ملایمی دارد. برای اینکه عطر و طعم قهوه ترک شما بهتر باشد باید دانه قهوه عربیکا و ربوستا را با یکدیگر ترکیب کنید به صورتی که مقدار دانه عربیکا در این ترکیب نسبت به ربوستا بیشتر باشد.

برای ماندگاری عطر و طعم قهوه به مدت طولانی‌تر باید پس از آسیاب کردن آن را در ظرف شیشه‌ای و درب‌دار نگهداری کنید.

 

ویدئو آموزش طرز تهیه قهوه ترک

خواص قهوه ترک چیست

حتما تاکنون شنیده‌اید که قهوه‌ها دارای خاصیت‌هایی هستند. خواص قهوه ترک نیز بسیار منحصربه‌فرد و تاثیرگذار است. مصرف قهوه مخصوصا قهوه ترک به این دلیل که حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان و کافئین است بسیار توصیه می‌شود.

قهوه ترک به دلیل عصاره‌گیری بدون فیلتر غلیظ‌تر از دیگر قهوه‌ها است و کافئین بالایی دارد. اگرچه خواص قهوه ترک بسیار زیاد است در اینجا به چند مورد کلی آن اشاره می‌کنیم.

  • در درمان افسردگی موثر است.
  • خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد.
  • از فشار خون بالا جلوگیری می‌کند.
  • عملکرد روده را تنظیم می‌کند.
  • باعث بهتر شدن گردش خون در بدن می‌شود.
  • خطر ابتلا به سرطان پانکراس را کاهش می‌دهد.
  • سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهد.
  • باعث سلامت قلب و عروق می‌شود.
  • از ابتلا به بیماری پارکینسون جلوگیری می‌کند.
  • باعث کاهش علائم یبوست می‌شود.
  • خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد.
  • باعث کاهش علائم آسم و مجاری تنفسی می‌شود.
  • به رفع سلولیت بدن کمک می‌کند.

خواص قهوه ترک

فواید نوشیدن قهوه ترک

قهوه ترک به این دلیل که در تهیه آن از هیچ فیلتری استفاده نمی‌شود و با حرارت دیدن به قوام می‌رسد دارای فواید و خواص متعدد و متفاوتی است. یکی از این فواید بالا بودن مقدار کافئین این نوشیدنی محبوب است که نوشیدن آن در ساعات اولیه روز بسیار توصیه می‌شود.

نوشیدن قهوه با کافئین بالا باعث می‌شود که در طول روز احساس خستگی زیادی نداشته باشید و عملکرد ذهنی بسیار بالایی در انجام کارها از خود نشان دهید.

آیا قهوه کمر را سفت می‌کند؟ ۵ فایده قهوه برای مردان
خواندن

یکی دیگر از فواید نوشیدن قهوه ترک داشتن آنتی‌اکسیدان بسیار بالا در این نوشیدنی است. آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیب‌های مفیدی برای بدن افراد هستند و به کاهش التهاب، کنترل خون، کاهش کلسترول و بهبود فشار خون کمک می‌کنند. طبق مطالعات انجام شده دانه‌های قهوه آسیاب شده (قهوه ترک) در مقایسه با دانه‌های آسیاب شده با درجه درشت‌تر دارای آنتی‌اکسیدان بیشتری هستند.

طرز تهیه قهوه ترک

اگر از افراد علاقه‌مند به نوشیدن و تهیه قهوه باشید باید بدانید که هر نوشیدنی قهوه با ابزار و روش خاصی تهیه می‌شود. طرز تهیه قهوه ترک نیز بسیار ساده و آسان است. شما با رعایت نکاتی می‌توانید به سادگی یک قهوه ترک عالی و خوشمزه تهیه کنید.

  1. ابتدا باید به خوبی و کامل دانه قهوه را آسیاب کنید. دانه‌های قهوه باید مانند آرد تا این درجه آسیاب شده باشند.
  2. با ابزار (جذوه) مناسب به ازاری هر نفر یک فنجان آب سرد به آن اضافه کنید.
  3. سپس یک تا دو قاشق مرباخوری (معادل 7 تا 8) گرم قهوه به تعداد نفرات به جذوه اضافه کنید.
  4. در مرحله بعد اگر دوست دارید قهوه ترک شما شیرین باشد می‌توانید به آن شکر اضافه کنید. با اضافه کردن شکر قوام قهوه ترک شما بیشتر خواهد شد.
  5. سپس با یک قاشق ترکیب قهوه را هم بزنید تا مخلوط یک‌دست و یکنواخت شود.
  6. اکنون می‌توانید جذوه را روی حرارت ملایم بگذارید و دیگر آن را به هیچ عنوان هم نزنید و تکان ندهید. حدود 5 دقیقه منتظر بمانید تا قهوه ترک شما به خوبی دم بکشد و روی آن فوم تشکیل شود.
  7. توجه داشته باشید که برای تهیه این نوع قهوه اصلا عجله نکنید تا قوام، طعم و فوم آن بهتر تشکیل شود.
  8. زمانی که فوم قهوه تشکیل شد، جذوه را از روی حرارت بردارید تا کف کمی فروکش کند. سپس آن را دوباره روی حرارت قرار دهید.
  9. اکنون فوم به وجود آمده روی قهوه را با یک قاشق جدا کنید و در فنجان‌ها تقسیم کنید. و دوباره جذوه را روی گاز بگذارید تا به قوام دلخواه برسد. در نهایت به آرامی قهوه را در فنجان‌ها ریخته تا فوم روی آن از بین نرود.

فوم روی قهوه نشان‌دهنده مهارت بالا در تهیه و کیفیت بالای دانه قهوه آسیاب شده است. توجه کنید برای تهیه قهوه ترک باکیفیت به وسیله شیرجوش نیز باید همین مراحل را انجام دهید.

مواد و تجهیزات لازم

برای تهیه قهوه ترک به ابزار پیچیده‌ای نیاز ندارید. شما می‌توانید با تهیه یک ظرف مسی به نام (جذوه)، فنجان و تهیه دانه یا پودر قهوه باکیفیت، قهوه ترک بسیار خوش طعمی داشته باشید. اگر به جذوه دسترسی ندارید نگران نباشید می‌توانید از یک شیر جوش استفاده کنید. علاوه‌بر ابزار و موارد گفته شده اگر دوست دارید قهوه شما شیرین باشد می‌توانید به مقدار لازم شکر اضافه کنید.

انواع روش های تهیه قهوه ترک

قهوه ترک از بهترین و محبوب‌ترین قهوه‌های موجود در جهان است. قهوه ترک به چند روش تهیه می‌شود که شما می‌توانید با انتخاب هر روش قهوه باکیفیت و خوش طعمی تهیه کنید.

  • اولین روش تهیه قهوه که در همه جهان از آن استفاده می‌کنند، روش تهیه قهوه با جذوه است که آن را به صورت کامل برای شما توضیح دادیم.

تهیه قهوه ترک با شیر جوش

  • روش دوم درست کردن به وسیله قهوه‌ساز برقی است. در این روش ابتدا قوری دستگاه را بردارید و داخل آن از آب سرد و پودر قهوه ترک بریزید. در ادامه یک فیلتر کاغذی تمیز بردارید و آن را در جای قیف دستگاه بگذارید. سپس درب بالایی دستگاه را بسته و دستگاه را روشن کنید بعد از چند دقیقه قهوه شما آماده است.
  • روش دیگری که می‌توانید قهوه ترک را آماده کنید استفاده از شیر به جای آب در این قهوه است. ابتدا برای هر نفر یک فنجان شیر سرد درون جذوه یا شیرجوش بریزید و سپس پودر قهوه ترک را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. آن را روی حرارت بگذارید و مانند روش جذوه با آب قهوه بعد از 5 تا 10 دقیقه آماده مصرف است. این نوع قهوه به قهوه یونانی نیز معروف است.
  • یکی دیگر از روش‌های درست کردن قهوه ترک استفاده از موکاپات است. شما می‌توانید مقدار موردنیاز از مخلوط شکر و پودر قهوه را در پرتافیلتر موکاپات بریزید و درون دیگ یا قسمت زیری آب یا شیر به اندازه لازم اضافه کنید. موکاپات باید روی حرارت با شعله کم به جوش بیاید و بعد از چند دقیقه قهوه ترک آماده نوشیدن است.
قهوه برای چه کسانی مضر است؟ 6 دسته افرادی نباید قهوه بخورند
خواندن

تهیه قهوه ترک با موکاپات

  • استفاده از اسپرسو ساز فیلتری اتوماتیک نیز یکی دیگر از روش‌های تهیه قهوه ترک است.

نکاتی درباره تهیه قهوه ترک

برای اینکه قهوه ترکی که درست می‌کنید خوش‌طعم باشد و عطر مطلوبی داشته باشد نکاتی را در هنگام تهیه قهوه باید رعایت کنید.

  • استفاده از جذوه یا ظرف مسی دهانه باریک
  • انتخاب پودر قهوه تازه و باکیفیت
  • دقت کنید پودر قهوه شما ترکیب دانه عربیکا و ربوستای باکیفیت باشد. مقدار استفاده از دانه عربیکا بیشتر ربوستا باشد.
  • آسیاب دانه‌ها و پودر قهوه باید مانند آرد باشد. توجه داشته باشید که آسیاب دانه‌ها خیلی مهم است و اگر پودر قهوه یک‌دستی نداشته باشید قهوه ترک شما خیلی تلخ خواهد شد.
  • حتما برای تهیه قهوه از آب سرد استفاده کنید. استفاده از آب سرد باعث می‌شود تا به جوش آمدن قهوه کمی زمان سپری شود و باعث عصاره‌گیری و قوام بهتره قهوه ترک شما خواهد شد.
  • در هنگام تهیه قهوه مراقب باشید ممکن است فوم یا کفی که روی قهوه ایجاد می‌شود سرریز شود. باید این فوم را بردارید و به فنجان موردنظر انتقال دهید. اگر می‌خواهید قوام قهوه شما بیشتر شود آن را دوباره روی گاز حرارت دهید.
  • نکته قابل توجه دیگر این است که به هیچ عنوان هنگامی که جزوه را روی حرارت گذاشتید آن را تکان ندهید و هم نزنید.
  • هنگامی که قهوه شما به قوام دلخواه رسید بلافاصله آن را داخل فنجان نریزید. اجازه دهید کمی ذرات پودر قهوه ته‌نشین شود و سپس آن را به آرامی به فنجان انتقال دهید.
  • نکته دیگری که در هنگام تهیه قهوه ترک بسیار اهمیت دارد این است که مراقب باشید که قهوه شما نسوزد. اگر قهوه شما بسوزد طعم و عطر مطلوب و خوشایندی نخواهد داشت.
  • از فنجان مناسب با حجم 80 تا 100 سی‌سی برای سرو قهوه استفاده کنید.

مدت زمان مورد نیاز برای جوشاندن قهوه ترک

اگر طبق نکات و دستور گفته شده عمل کنید مدت زمان موردنیاز برای جوشاندن قهوه ترک بین 5 تا 8 دقیقه است. البته اگر مقدار آب مورد استفاده شما زیاد باشد یا از پودر قهوه کمتری استفاده کنید مدت زمان به قوام آمدن قهوه ترک نیز طولانی‌تر می‌شود. توجه کنید اگر از شکر در تهیه قهوه ترک استفاده می‌کنید قوام قهوه شما بیشتر خواهد شد.

مراقب باشید مدت زمان به قوام آمدن قهوه زیاد طولانی نشود زیرا ممکن است قهوه بسوزد و طعم آن بسیار تلخ شود. توجه داشته باشید که قهوه ترک نباید بجوشد به محض به جوش آمدن باید از روی حرارت برداشته شود و دوباره آن را روی گاز قرار دهید.

مدت زمان لازم برای جوشیدن قوه ترک

بهترین روش برای دم کردن قهوه ترک

همان‌طور که گفته شد از روش‌های متفاوتی برای دم کردن قهوه ترک استفاده می‌شود. اما اصلی‌ترین و بهترین روش استفاده از جذوه است که بسیار مرسوم و در دسترس است. با استفاده از جذوه، 50 میلی‌لیتر آب سرد، یک قاشق چای‌خوری قهوه آسیاب شده و کمی شکر می‌توانید یک نوشیدنی خوشمزه و بسیار جذابی تهیه کنید.

چرا قهوه ترک کف نمیکند؟

اگر از کسانی هستید که در تهیه قهوه ترک حرفه‌ای نیستید ممکن است در هنگام تهیه این نوشیدنی به مشکلاتی برخورد کنید. یکی از این مشکلات این است که چرا قهوه ترک کف نمی‌کند؟ برای حل این مشکل چند راهکار ساده وجود دارد.

  1. اولین دلیل ممکن است به خاطر کیفیت پایین قهوه و پودر قهوه مورد استفاده باشد. دقت کنید که از دانه قهوه تازه و درست آسیاب شده در قهوه ترک استفاده کنید تا علاوه‌بر کف و فوم مناسب عطر و طعم فوق‌العاده‌ای داشته باشید.
  2. دلیل دوم جنس قهوه‌جوش است که باید از جنس مس باشد تا حرارت را به طور یکسان در خود پخش کند.
  3. دلیل دیگری که قهوه ترک کف یا فوم ندارد ممکن است به خاطر بزرگ بودن جذوه باشد. اگر برای یک نفر می‌خواهید قهوه درست کنید باید از جذوه مناسب 2 نفر استفاده کنید و ظرف بزرگ‌تری را انتخاب نکنید.
  4. یکی دیگر از این دلایل می‌تواند در ترکیب مورد استفاده از دانه‌های آسیاب شده قهوه باشد. اگر به میزان کافی و درست دانه‌های قهوه ترکیب نشوند می‌تواند دلیل کف نکردن قهوه باشد.
  5. آخرین دلیل فوم نداشتن یا کف نکردن قهوه ترک می‌تواند استفاده از شکر زیاد در این نوشیدنی باشد.
چه چیزی قهوه را می‌برد؟ ۶ راه برای کاهش عوارض جانبی
خواندن

انواع قهوه ترک کدامند

یکی از پرطرفدارترین انواع قهوه، قهوه ترک است. خوب است بدانید که قهوه ترک انواع مختلفی دارد. قهوه ترک، نوعی روش تهیه و درست کردن قهوه است که توسط ترک‌ها و مردم کشور ترکیه رایج شد. انواع قهوه ترک عبارتند از:

قهوه دیبک (Dibek)

قهوه دیبک یکی از قدیمی‌ترین روش‌های درست کردن قهوه ترک است که در زمان عثمانی‌ها بسیار رایج بود. میزان کافئین این نوع بسیار کم است؛ زیرا دانه‌های قهوه در هاون کوبیده می‌شوند و به صورت پودر یکنواخت نیستند.

قهوه ترک دیبک

قهوه ترک تلخ (Mirra)

یکی دیگر از انواع قهوه ترک می‌توان به قهوه ترک تلخ یا میرا اشاره کرد. این نوع قهوه تلخ و سنتی است که در آدنا، اورفا و ماردین و برخی کشورهای عربی تهیه می‌شود و به قهوه عربی نیز معروف است. خوب است بدانید که برای تهیه این نوع قهوه از دانه عربیکا استفاده می‌کنند و برای تلخی بیشتر، آن را دو بار تفت می‌دهند. این قهوه بسیار تلخ و تقریبا سیاه رنگ و تیره است.

قهوه ترک تلخ

قهوه بنه (Menengic)

از دیگر انواع قهوه ترک می‌توان به قهوه بنه یا مننگیک اشاره کرد. این قهوه در واقع از دانه‌های قهوه تهیه نمی‌شود. قهوه بنه یا مننگیک از میوه‌های درختی به دست می‌آید که به نام مننگیک است. در کشور ما نیز این درخت رشد می‌کند و به پسته کوهی معروف است که دانه‌های سبز رنگ با طعمی فوق‌العاده دارد.

قهوه ترکی بنه

قهوه آدنا (Adana)

قهوه آدنا نوعی قهوه تلخ و با غلظت زیاد است و در هنگام تهیه این قهوه از آب کمتری استفاده می‌کنند که به قهوه اسپرسو ترک نیز معروف است.

قهوه ترکی آدنا

قهوه سواری (Suvari)

این نوع قهوه نیز یکی دیگر از انواع قهوه ترک است که از قدیمی‌ترین روش‌های تهیه قهوه است. قهوه سواری طعمی خاص دارد و روش آماده سازی آن بسیار شبیه به قهوه ترک امروزی است.

قهوه ترکی سواری

سخن نهایی

اگر علاقه‌مند به نوشیدن قهوه هستید حتما قهوه ترک را امتحان کنید، چراکه طعم و عطر بی‌نظیر این قهوه بسیار دلچسب و به یاد ماندنی است. با نوشیدن یک فنجان قهوه در طول روز می‌توانید با انرژی بیشتری به فعالیت‌های خود ادامه دهید. همچنین به سلامتی بدن و جسم خود نیز کمک کرده‌اید. اگر تاکنون از قهوه و انواع آن استفاده نکردید پیشنهاد می‌دهیم حتما قهوه ترک را امتحان کنید. در این مطلب اطلاعاتی کاملی درباره اینکه، چگونه بهترین قهوه ترک را درست کنیم بیان کردیم. امیدواریم که این اطلاعات برای شما مفید باشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *