گرین بینز
گرین بینز
در مورد قهوه عربیکا بیشتر بدانید

هر آنچه باید درباره قهوه عربیکا بدانید (قهوه عربیکا چیست)☕

قهوه نوشیدنی مورد علاقه و انرژی‌زایی است که امروزه علاقه‌مندان زیادی پیدا کرده است. این نوشیدنی جذاب، انواع و اقسام متفاوتی دارد که افراد با توجه به علاقه و ذائقه خود از آن استفاده می‌کنند. قهوه یک نوشیدنی ثابت و اصلی برای سالیان متوالی و در فرهنگ‌های متفاوت در تمام جهان است.

اگر از علاقه‌مندان به نوشیدن قهوه هستید حتما تاکنون نام قهوه عربیکا یا دانه عربیکا را شنیده‌اید. دانه قهوه عربیکا یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین انواع قهوه است که در برخی از نقاط جهان کشت می‌شود. در ادامه هر آنچه که درباره قهوه عربیکا باید بدانید را برای شما بیان می‌کنیم. بنابراین با ما همراه باشید.

قهوه عربیکا چیست

قهوه عربیکا چیست؟

قهوه عربیکا نوعی دانه است که یکی از محبوب‌ترین انواع قهوه در جهان به شمار می‌آید. این نوع قهوه حدود 60 تا 70 درصد از تولیدات جهانی قهوه را به خود اختصاص داده است. در قهوه عربیکا به دلیل طعم شیرین و میوه‌ای، اسیدیته بالا، میزان کافئین و عطر بسیار زیاد به شدت مورد علاقه افراد قرار گرفته است.

اگرچه تاکنون تعداد زیادی از گونه‌های مختلف قهوه در جهان کشف شده است، اما تمام آن‌ها برای تولید نوشیدنی قهوه مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. تقریبا 4 نوع از دانه‌های قهوه (عربیکا، ربوستا، لیبریکا و اکسلسا) بسیار مورد توجه هستند و از ویژگی‌های خاصی برخوردار هستند.

در ابتدا قهوه عربیکا در مناطق کوهستانی جنوب‌غربی اتیوپی کشف شد و این گیاه، بومی اتیوپی بود. بعد از مدتی دانه عربیکا در برخی از مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان مانند برزیل، کلمبیا و کنیا نیز کشت می‌شد. قهوه عربیکا در واقع بهترین و پر مصرف‌ترین نوع قهوه است که بیشترین مقدار تولید جهان را به خود اختصاص داده است.

در قرن شانزدهم میلادی، تاجران و بازرگانان عرب دانه قهوه عربیکا را به یمن و سایر مناطق جهان معرفی کردند و این نوشیدنی خیلی سریع در سراسر جهان محبوب و معروف شد. قهوه عربیکا خیلی سریع توانست به یکی از محصولات تجاری بسیار محبوب تبدیل شود و جای خودش را در بین مردم جهان باز کند.

امروزه کشور برزیل به دلیل داشتن جنگل‌های بارانی و آب و هوای مناسب برای رشد گیاه عربیکا، بزرگ‌ترین صادر‌کننده دانه‌ عربیکا در جهان به شمار می‌آید. درختان گیاه عربیکا تقریبا کوچک و ظریف هستند؛ اما مراقبت و نگهداری از آن‌ها اصلا ساده نیست.

قهوه برای چه کسانی مضر است؟ 6 دسته افرادی نباید قهوه بخورند
خواندن

ویژگی های قهوه عربیکا

همه دانه‌های قهوه دارای ویژگی‌ها و خصوصیاتی هستند که با توجه به آن خصوصیات طرفداران و علاقه‌مندان مخصوص به خود را دارند. از ویژگی‌های منحصربه‌فرد دانه عربیکا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • طعم و عطر عالی و منحصربه‌فرد
  • میزان کافئین پایین‌تر نسبت به ربوستا
  • بیضی شکل بودن دانه‌های قهوه
  • ترشی بیشتر قهوه عربیکا
  • دانه عربیکا اسیدیته کمتری دارد
  • قند و چربی بیشتری نسبت به ربوستا
  • 75 درصد قهوه جهان را دانه عربیکا و 25 درصد را ربوستا تشکیل می‌دهد
  • مقاومت کمتر در برابر آفات
  • صاف و تخت بودن دانه عربیکا

دانه قهوه عربیکا

نکته دیگری که خوب است درباره دانه عربیکا بدانید این است که شکل اولیه دانه قهوه با دانه بالغ و رسیده تفاوت چندانی ندارد. خط وسط این دانه‌ها نیز دارای انحنای بیشتر و عطر و طعم قهوه عربیکا با رایحه‌هایی از شکلات، میوه و آجیل است که برای افراد بسیار دلنشین و دلچسب خواهد بود.

تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا

دانه عربیکا و دانه ربوستا جزو بهترین دانه‌های قهوه‌ جهان به شمار می‌آیند و بسیار معروف و محبوب هستند. خوب است بدانید که بین این دو نوع دانه تفاوت‌هایی وجود دارد که به خوبی می‌توان آن‌ها را از یک‌دیگر متمایز کرد.

از تفاوت‌های اصلی و منحصربه‌فرد این دو نوع دانه قهوه این است که، دانه‌های قهوه عربیکا طعم شیرین‌تر و پیچیده‌تری نسبت به قهوه ربوستا دارند. اما قهوه ربوستا طعم قوی‌تر و تلخی‌تری دارد. یکی دیگر از تفاوت‌های این دو نوع قهوه این است که قهوه عربیکا از اسیدیته بالاتر و میزان کافئین کمتری نسبت به ربوستا برخوردار است.

تفاوت قابل توجهی که این دو دانه محبوب با یکدیگر دارند، این است که از دانه عربیکا برای تهیه قهوه تخصصی و به‌عنوان قهوه درجه یک استفاده می‌شود؛ اما از دانه ربوستا در تهیه قهوه‌های ترکیبی و ساخت قهوه‌های فوری مانند اسپرسو استفاده می‌شود.

از دیگر تفاوت‌های قهوه ربوستا با عربیکا می‌توان به نحوه برداشت این دو دانه اشاره کرد به صورتی که در قهوه ربوستا کشاورزان از ماشین‌آلات و ابزار کمتری نسبت به دانه عربیکا استفاده می‌کنند. همچنین نگهداری و رسیدگی به گیاه ربوستا آسان‌تر و در مقابل آفات مقاوم‌تر نسبت به گیاه عربیکا است.

تفاوت قهوه عربیکا با ربوستا

انواع قهوه عربیکا

همان‌طور که می‌دانید در حال حاضر ، نوشیدنی قهوه با انواع و اقسام مختلف و با طعم‌های متفاوت در تمام مناطق جهان وجود دارد. دانه قهوه عربیکا بسته به منطقه‌ای که رشد پیدا می‌کند انواع مختلفی دارد. از انواع مختلف دانه عربیکا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. دانه عربیکای کلمبیایی: عربیکای کلمبیایی که به دلیل طعم و عطر ملایم و شیرین خود شناخته شده است، یکی از دوست‌داشتنی‌ترین انواع قهوه در سراسر جهان به شمار می‌آید. این کشور شرایط بسیار مطلوبی برای رشد در ارتفاعات بالا، آب و هوای گرمسیری و خاک غنی با بافت مناسب برای تولید این گیاه محبوب دارد. از دانه عربیکای کلمبیایی نیز در اکثر مخلوط‌ها استفاده می‌کنند.
  2. دانه عربیکای اتیوپیایی: اتیوپی زادگاه قهوه است و به خاطر تولید انواع مختلف دانه‌های قهوه در جهان معروف و شناخته شده است. دانه عربیکای اتیوپیایی با طعم میوه‌ای، گلی و مرکباتی در سراسر جهان معروف است و بسیار محبوب و پرطرفدار است.
  3. دانه قهوه کنیایی: کشور کنیا به دلیل دارا بودن شرایط مناسب از جمله ارتفاعات بالا و آب و هوای معتدل شرایط ایده‌آلی برای رشد گیاه و دانه عربیکا دارد. رنگ قهوه کنیایی به دلیل اسیدی بودن، روشن است و همچنین به خاطر طعم شراب گونه‌ای که دارد در بین افراد محبوب و مورد علاقه است.
  4. دانه عربیکای برزیلی: برزیل بزرگ‌ترین تولیدکننده دانه‌های باکیفیت بالای عربیکا در جهان شناخته شده است. دانه عربیکای برزیلی، قهوه‌ای با طعم تلخ و آجیلی دارد که یک نوع از پر مصرف‌ترین و بهترین قهوه عربیکای جهان به حساب می‌آید.
  5. دانه قهوه کاستاریکا: کشور کاستاریکا به دلیل داشتن خاک آتشفشانی و آب و هوای گرمسیری یکی دیگر از مکان‌هایی است که دانه عربیکای باکیفیتی را برداشت می‌کند. این قهوه نیز به دلیل اسیدیته روشن و با طعم‌هایی پیچیده با رایحه‌های میوه و گلی شناخته می‌شود.
همه چیز درباره قهوه v60 + ویدئو طرز تهیه و نکات مورد نیاز☕
خواندن

خواص قهوه عربیکا

طبق پژوهش‌های انجام شده دانه‌های قهوه دارای خواص و ویژگی‌های خاصی هستند که مصرف روزانه و متعادل آن به بسیاری از افراد توصیه می‌شود.

این دانه ارزش زیادی دارد و از خاصیت‌های متعددی برای سلامتی و تامین انرژی برخوردار است. البته به این نکته توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه انواع قهوه می‌تواند مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند. از خواص کلی دانه عربیکا می‌توان به این موارد اشاره کرد.

  • کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی
  • کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2
  • کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی
  • کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها
  • افزایش انرژی
  • کاهش ابتلا به آلزایمر و بیماری پارکینسون

مزایا و معایب قهوه عربیکا

همان‌طور که اشاره کردیم مصرف قهوه مزایا و معایبی دارد که خوب است به آن توجه کنید تا بتوانید در مصرف آن تعادل ایجاد کنید. از مزایای قهوه عربیکا می‌توان گفت که سرشار از آنتی‌اکسیدان است و می‌تواند تاثیرات بسیار مطلوبی بر روی کاهش بیماری‌های مزمن مانند سرطان و بیماری‌های قلبی بگذارد.

همچنین قهوه دارای کافئین است که باعث افزایش انرژی و فعالیت ذهنی و بالا بردن تمرکز می‌شود. علاوه‌بر این مصرف قهوه می‌تواند از بیماری‌های کبد و دیابت نوع 2 پیشگیری کند.

خوب است به این نکته توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه هر نوع قهوه می‌تواند برای شما مشکل ایجاد کند.
یکی از معایب مصرف قهوه عربیکا این است که باعث افزایش ضربان قلب، بی‌خوابی، اضطراب، افزایش سطح کلسترول و کم آبی بدن خواهد شد.

همچنین به دلیل اضافه کردن شکر و خامه به قهوه، مصرف زیاد این نوشیدنی می‌تواند برای سلامتی شما ضرر داشته باشد. گران بودن قیمت قهوه عربیکا نیز یکی دیگر از معایب این دانه پر خاصیت است.

موکاپات برای چه قهوه ای است؟
خواندن

دسته دانه های عربیکا

روش های دم کردن قهوه عربیکا

در جهان بهترین قهوه عربیکا نام دارد و برای تهیه این نوشیدنی محبوب روش‌های گوناگونی وجود دارد. اکنون مراحل و طریقه مصرف قهوه عربیکا را بیان می‌کنیم تا بتوانید قهوه خوش طعم و باکیفیتی داشته باشید.

  1. ابتدا برای تهیه این نوشیدنی باید دانه قهوه عربیکا را آسیاب کنید
  2. سپس آب را از روی حرارت بردارید و قهوه عربیکا را اضافه کنید
  3. در ادامه اجازه دهید به مدت 45 دقیقه قهوه شما دم بکشد
  4. در نهایت قهوه را داخل فنجان انتقال دهید و با یک افزودنی مورد علاقه مخلوط کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

مقایسه قیمتی قهوه عربیکا با قهوه روبوستا

همان‌طور که قبلا اشاره کردیم دانه‌های قهوه به دلیل تفاوت در کیفیت، میزان کافئین، نحوه کاشت و برداشت دارای تفاوت‌های قیمتی با یک‌دیگر هستند. خوب است بدانید که قهوه عربیکا به دلیل تقاضای زیاد و بازدهی کم ممکن است گران‌تر باشد.

اگر بخواهیم به صورت کلی بیان کنیم می‌توانیم بگوییم که قیمت دانه عربیکا نسبت به دانه ربوستا گران‌تر است و برای خرید آن باید هزینه بیشتری پرداخت کنید. به دلیل نحوه کاشت، نگهداری سخت‌تر و رشد و جمع‌آوری از ارتفاعات قیمت قهوه عربیکا از ربوستا و دیگر دانه‌های قهوه بیشتر است. خوب است بدانید که تمامی قهوه‌ها در برداشت، رست و آماده‌سازی تقریبا شبیه به هم هستند و این تفاوت قیمت به دلیل میزان کیفیت، طعم تلخی و شیرینی، میزان کافئین و رعایت مواردی در هنگام برداشت آن‌ها است.

قهوه عربیکا را بیشتر بشناسید

سخن نهایی

همان‌طور که می‌دانید قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در جهان و در حال حاضر در ایران محسوب می‌شود. این نوشیدنی به دلیل کافئین بالا برای رفع خستگی و افزایش انرژی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه انواع مختلفی از دانه‌های قهوه به کشور ایران وارد می‌شود و روزانه به تعداد علاقه‌مندان به این نوشیدنی افزوده می‌شود. در این مطلب سعی کردیم هر آنچه که درباره قهوه عربیکا باید بدانید را بیان کنیم تا بتوانید بهترین و باکیفیت‌ترین نوشیدنی را نوش جان کنید و از آن لذت ببرید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *