برای برخی از ما، قهوه چیزی فراتر از یک نوشیدنی است. بسیاری از مردم قهوه مصرف میکنند تا بتوانند روی کارهای روزانه خود تمرکز کنند، چه در حال مطالعه باشند یا کار دیگری انجام دهند. شاید متوجه شده باشید که فنجان قهوه معمولی دیگر به شما انرژی نمیدهد و ممکن است از خود بپرسید «چه قهوهای بیشترین انرژی را دارد؟»
در این مقاله، در خصوص این موضوع راهنمایی کاملی ارائه میکنیم.
قهوه چگونه باعث افزایش انرژی میشود؟
اثر محرک قهوه به دلیل مقدار کافئین موجود در آن است که توسط عوامل مختلفی کنترل میشود که باید هنگام انتخاب یک فنجان قهوه قوی در نظر داشته باشید.
کافئین یک محرک موقتی است که گیرندههای مغز را تحت تاثیر قرار میدهد. این ماده مراکزی از مغز که باعث ایجاد حس کسالت و خوابآلودگی میشوند را مسدود کرده و باعث میشود مغز سریعتر کار کند. امری که انرژی و هوشیاری شما را افزایش میدهد.
اثر کافئین معمولاً 5 تا 30 دقیقه پس از خوردن قهوه ظاهر میشود و معمولاً تا 12 ساعت ادامه مییابد. این اعداد بسته به تحمل کافئین، توده بدن و متابولیسم از فردی به فرد دیگر تغییر میکند.
عوامل موثر بر سطح کافئین در فنجان قهوه شما
۱. نوع دانه قهوه
دو نوع اصلی دانه قهوه در جهان وجود دارد: عربیکا و روبوستا.
عربیکا در ارتفاعات بسیار بالاتر از دانههای روبوستا رشد میکند. از آنجایی که گیاه قهوه از کافئین به عنوان دافع حشرات استفاده میکند، دانههای عربیکا چندان رشد نمیکنند.
از سوی دیگر، دانههای روبوستا در ارتفاعات پایین رشد میکنند و بیشتر مستعد حملات حشرات هستند، بنابراین کافئین بسیار بیشتری در دفاع از خود تولید میکند، تقریباً دو برابر.
اگر به دنبال انرژی بیشتر هستید، باید قهوه تهیه شده از دانههای روبوستا را انتخاب کنید که قیمت بسیار ارزانتری نیز دارد.
۲. نوع روست قهوه
بسیاری از مردم فکر میکنند که قهوه روست تیره حاوی کافئین بیشتری نسبت به روست روشن است. با این حال، اگر آنها از یک دانه درست شده باشند، همان مقدار کافئین را خواهند داشت.
دانه برشتهشده معمولا کوچک شده و مقداری از وزن خود را از دست میدهد. بنابراین دانههای تیرهتر معمولاً سبک وزن هستند.
به عبارت دیگر، ۵۰۰ گرم قهوه روست تیره دانههای بیشتری نسبت به روست روشن دارد و بنابراین مقداری کافئین بیشتری دارد.
۳. روش دم کردن قهوه
روشی که قهوهتان را آماده میکنید بر میزان نهایی کافئین موجود در فنجان تأثیر میگذارد. هر چه اندازه آسیاب ریزتر باشد، کافئین بیشتری در فنجان شما وجود دارد.
این بدان معناست که یک قهوه چکهای به طور طبیعی سطح کافئین بیشتری نسبت به یک پرس فرانسوی با همان اندازه دارد.
استخراج کافئین نیز تحت تأثیر دمای دم کرده است. نگه داشتن آب در دمای 195 تا 205 درجه فارنهایت (90 تا 95 درجه سانتیگراد) بیشترین کافئین را استخراج میکند، بنابراین انتظار نداشته باشید قهوه سرد کافئین زیادی داشته باشد.
۴. اندازه فنجان سرو قهوه
علاوه بر فاکتور قبلی، اندازه سرو نیز به شدت بر میزان کافئین قهوه شما تأثیر میگذارد.
به عنوان مثال، اگرچه اسپرسو باید کافئین غلیظ تری در خود داشته باشد، یک فنجان معمولی 8 اونس قهوه چکهای کافئین بیشتری نسبت به یک شات (1.5 اونس) اسپرسو دارد.
۵. برند قهوه
علاوه بر دانههای قهوه دمآوری شده طبیعی، برخی از مارکهای خاص قهوه وجود دارند که با مقدار فوقالعاده بالاتری از کافئین ساخته میشوند.
کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟
همان طور که پیشتر توضیح دادیم عاملی که بیشترین تأثیر را بر روی کافئین قهوه دارد، نوع دانه است. برای دم کردن قویترین فنجان قهوه صبحگاهی، ابتدا باید مطمئن شوید که در حال دم کردن قهوه دانه روبوستا هستید. مطمئن شوید که قهوه را در زمان برشته شدن تیره انتخاب میکنید. به یاد داشته باشید که دما را نیز در محدوده مناسب نگه دارید.
در نهایت، باید بدانید که یک شات اسپرسو دبل دارای بیشترین غلظت کافئین در هر حجم است، اما قهوه دمی چکهای یا دریپ کافی بیشترین کافئین را دارد
سوالات متداول
چه نوع قهوهای بیشتر ما را بیدار نگه میدارد؟
اگر به دنبال کافئینآوری سریع و حداکثری هستید، شاتهای اسپرسو بهترین راه هستند.
کدام قهوه بیشترین کافئین را دارد؟
قهوهای که بیشترین کافئین را در هر اونس دارد، اسپرسو است که با روبوستای تیره برشته شده تهیه میشود.
چه قهوهای برای افزایش هوشیاری بهتر است؟
5 نوع قهوه برای افزایش هوشیاری عبارتاند از: اسپرسو، کاپوچینو، آمریکایینو، لاته و قهوه ترک