درحالی که خیلی از ما عاشق کافئین قهوه هستیم که باعث میشود صبح خود را با انرژی بیشتری شروع کنیم، اما همچنین دوست نداریم قهوهمان خیلی تلخ باشد. بنابراین همیشه قهوه صبح خود را با خامه و شکر فراوان مینوشیم که این خود ضرر بسیاری دارد.
قهوه حاوی کافئین است؛ بنابراین، به طور طبیعی اسیدی و تلخ است، اما قهوه غیر تلخ نیز وجود دارد و عوامل بسیاری روی تلخی طعم قهوه تاثیر میگذارند. در این مقاله شما را با قهوه غیرتلخ و ترفندهای دم کردن قهوه با طعم ملایم آشنا میکنیم.
عوامل موثر بر طعم قهوه
دانههای قهوه
نوع دانههای قهوهای که انتخاب میکنید اولین چیزی است که باید هنگام یافتن قهوهای با طعم ملایم در نظر بگیرید. دانههای قهوه معمولاً به دو دسته تقسیم میشوند، دانههای عربیکا و دانههای روبوستا.
دانههای روبوستا
رشد دانههای روبوستا آسانتر است و بنابراین ارزانتر هستند. این دانهها حاوی اسیدهای بیشتری هستند که وقتی برشته میشوند به ترکیبات تلخی تبدیل میشوند. آنها همچنین حاوی قند کمتری هستند، بنابراین طعمهای تلخ در فنجان جو شما تعادل کمتری دارند.
دانه عربیکا
قهوه عربیکا در ارتفاعات بهتر رشد میکنند و برای بهتر رسیده شدن به شرایط آبوهوایی مطلوب نیاز دارند. آنها حاوی طعمهای شیرین بیشتری هستند، به خصوص اگر این دانهها به طور انتخابی چیده شده باشند (فقط زمانی که کاملاً رسیده باشند برداشت شوند)
اگر به دنبال قهوهای با طعم غیرتلخ هستید، باید دانهها قهوه عربیکا تهیه کنید.
فرایند برشته کردن
فرآیند برشته کردن، اسیدهای موجود در قهوه را تجزیه میکند و روغنهای بیشتری آزاد میکند که به ایجاد طعم تلخ کمک میکند. هر چه حبوبات طولانیتر برشته شوند یا در دماهای بالاتر برشته شوند، پودر قهوه تیرهتری ایجاد میکند که طعم تلختری دارد.
اشتباهات دم کردن
هنگامی که دانههای مورد علاقه خود را انتخب کنید باید حواستان باشد اشتباهات رایج دم کردن که باعث تلخی قهوه میشود را انجام ندهید.
تجهیزات کثیف
مطمئن شوید تجهیزاتی که استفاده میکنید تمیز هستند. قهوه دم کرده، بقایای روغنی روی تجهیزات به ویژه در نقاطی مانند فیلترهای مشبک، باقی میگذارد. این باقیمانده طعم تلخی دارد.
یک بار در هفته قهوه جوش خود را با استفاده از صابون ظرفشویی ملایم و برس یا اسفنج نرم تمیز کنید. همچنین میتوانید آن را با قرار دادن آن در قفسه بالای ماشین ظرفشویی خود تمیز کنید، (اگر سازنده بیان کرده است که انجام این کار بی خطر است).
زمان طولانی دم کردن
هر روش دم کردن زمان بهینه دم کردن خاص خودش را دارد. دانههای قهوه بیش از حد دم شده باعث تلخی بیشتر قهوه می شوند.
دمای آب
اگر آب خیلی داغ باشد قهوه را میسوزاند و باعث آزاد شدن طعم تلخ بیشتری میشود. آب جوش آنقدر داغ است که نمی توان بلافاصله روی قهوه ریخت. دمای مناسب آب برای دم کردن قهوه داغ 195-205 درجه فارنهایت است. اگر دماسنج ندارید، کتری را بجوشانید و قبل از ریختن 30 ثانیه تا یک دقیقه صبر کنید.
آسیاب بیشازحد
هرچه آسیاب قهوه ریزتر باشد تماس آن با آب بیشتر است. این موضوع برای روشهای دمآوری سریع مانند اسپرسو خوب است، اما برای دمآوری آهستهتر مانند پرس فرنچ، آسیاب ریزتر به یک فنجان قهوه تلخ تبدیل میشود. اطمینان حاصل کنید که از تنظیمات آسیاب درشت استفاده میکنید یا قهوه از قبل آسیاب شده را خریداری میکنید که برای روش دم کردنی که انتخاب کرده اید مناسب است.
نسبت آب به قهوه
بدیهی است که هر چه قهوه بیشتری به آب اضافه کنید، تلخ تر میشود. “نسبت طلایی” 18 گرم آب برای هر 1 گرم قهوه است. البته، این فقط یک دستورالعمل است و ممکن است برای همه تغییر کند. قهوه کمتر به معنای طعم تلخ کمتر است… .
برای از بین بردن تلخی قهوه چه چیزی به قهوه اضافه کنیم؟
اگر همه چیز را امتحان کرده اید و قهوه شما هنوز خیلی تلخ است، افزودن برخی مواد به آن میتواند به رفع مزه تلخ قهوه آن کمک کند.
-
شیر
لبنیات، سویا، جو دوسر، بادام و… . شیر به تعادل طعم تلخ قهوه کمک میکند و حس غلیظتر و خامهای به آن میبخشد.
-
قند
شیرینی ساده شکر تلخی را در یک لحظه از بین میبرد.
-
شیرین کنندهها
میتوانید از شیرینکنندههای گیاهی همچون شربیت افرا و عسل برای از بین بردن طعم تلخ قهوه استفاده کنید.
-
ادویهها
دارچین یک انتخاب خوب برای از بین بردن طعم تلخ قهوه است.
-
نمک
گاهی اوقات تنها چیزی که نیاز دارید کمی نمک است. نمک به متعادل کردن تلخی قهوه کمک میکند.
بنابراین کدام نوع قهوه تلخی کمتری دارد؟
اگر طعم تلخ قهوه را دوست ندارید، باید به دنبال دانههای عربیکا باشید، هرچند ممکن است کمی گرانتر باشند. انواع مختلفی از دانههای عربیکا وجود دارد، زیرا طعم و مزه آن است. توصیه می کنیم برخی از مخلوط های آمریکای مرکزی را امتحان کنید. برندهای Tully’s, Coffee AM، گلاویا و گلوریا جینز دارای قهوههای مختلف با طعم ملایم هستند. کدام قهوه شیرین است؟
جمعبندی
طعم تلخ قهوه کاملا طبیعی است، اما عوامل زیادی وجود دارد که میتواند این تلخی را افزایش دهد. از دانههایی که مستقیماً انتخاب میکنید تا نحوه دم کردن آن، هر دلیلی میتواند باعث ایجاد دم تلخ شود. امیدوارم این مقاله به شما کمک کند که قهوهای با طعم ملایتمتر دم کنید.
سوالات متداول
تلخترین نوع قهوه چیست؟
قهوههای روست تیره تلخ ترین قهوهها هستند. این موضوع به دلیل دمای بالایی است که برای برشته کردن قهوه استفاده میشود، که در نهایت دانهها را میسوزاند.
چه چیزی باعث تلخی کمتر قهوه میشود؟
چربیها به کاهش طعم تلخ قهوه کمک میکنند! افزودن شیر، خامه، بستنی یا کره باعث کاهش تلخی قهوه میشود.
اگر قهوه تلخ دوست نداشته باشیم چه نوع قهوهای بخوریم؟
لاته فندقی یا وانیلی یا کاپوچینوی کاراملی نوشیدنیهای قهوه کلاسیکی هستند که طعم زیادی شبیه قهوه ندارند.
منم از قهوه تلخ خوشم نمیاد با این حساب باید قهوه عربیکا بخرم؟ باید کامل عربیکا باشه یا ترکیب عربیکا و روبوستا هم خوبه؟
قهوه ربوستا تلخی بیشتری نسبت به عربیکا داره.
بستگی به سلیقه و استفادتون میتونید عربیکا خالص و یا ترکیبی استفاده کنید.