احتمالاً با روشهای اصلی شیرین کردن فنجان قهوه آشنا هستید: یک قاشق شکر سفید، کمی شربت قهوه خانگی، خامه شیرین. اما آیا میدانید کدام قهوه شیرین است؟ اگر به دنبال قهوهای با طعم شیرین میگردید، به شما پیشنهاد میدهیم، این مقاله را مطالعه کنید.
اکثر مردم نمیدانند که قهوه ذاتا تلخ نیست. تلخی قهوه در واقع به دلیل برشتهشدن طولانی مدت دانههای قهوه و در دمای بسیار بالا است. بیشتر دانههای قهوه در طول فرآیند برشتهشدن میسوزند. مانند هر ماده غذایی، سوزاندن باعث تلخی میشود. در کنار این موارد ترفندهای دم کردن قهوه با طعم ملایم برای تهیه یک فنجان قهوه خوشطعم بسیار مهم است.
دانه قهوه عربیکا
قهوه عربیکا نوعی قهوه است که از دانههای گیاه Coffea arabica تهیه میشود. منشا عربیکا به ارتفاعات جنوب غربی اتیوپی بازمی گردد و محبوبترین نوع قهوه در سراسر جهان است. این قهوه 60درصد یا بیشتر تولید قهوه در جهان را تشکیل میدهد. دانه قهوه عربیکا بین 6 تا 9 درصد قند طبیعی دارد. قهوه عربیکا به اندازه کافی شیرین است و نیازی به افزودن شکر به فنجان قهوه نیست.
قهوه عربیکا چه طعمی دارد؟
قهوه عربیکای با کیفیت، طعم کمی شیرین همراه با رایحههای شکلات، آجیل و کارامل دارد. این قهوه میزان اسیدیته خفیف/مطلوب و کمی تلخ دارد. قهوه دمی سرد طعم شیرین عربیکا را بیشتر نشان میدهد.
چرا برخی قهوهها شیرین هستند؟
شیرینی قهوه به دلیل ساکاروز، گلیکول و الکل و همچنین اسیدهای آمینه است. قهوه عربیکایی که میوه آن کاملا رسیده باشد، طعم شیرین دارد. همچنین برشته کردن نیز بر طعم قهوه تاثیر میگذارد و به همین دلیل است که انواع مختلف رست قهوه وجود دارد، از جمله برشته روشن، متوسط و تیره. به طور کلی، رستهای روشنتر، شیرینی بیشتری دارند.
انواع رست قهوه
روست روشن
رست روشن کمترین محبوبیت را دارد؛ زیرا طعم میوهای آن بیشتر شبیه چای است و آن طعم کافئین قوی را ندارد.
روست متوسط
قهوه روست متوسط احتمالاً محبوبترین نوع قهوه است. این نوع قهوه را در بیشتر رستورانها و همچنین کافیشاپهای زنجیرهای محبوب دانکین (دانکین دوناتز سابق) پیدا میکنید. طعم فوق العادهای دارد و به شما کمک میکند تا روز پرنشاطی داشته باشید.
رست تیره
قهوه روست تیره در دوران مدرن بسیار محبوبتر از چند دهه پیش شده است. اگر آن را به شکل دانههای کامل خریداری کنید، اغلب روغنی به نظر میرسند. اگرچه ممکن است طعم قهوه سوخته مود پسند شما نباشد ، بسیاری از مردم این طعم را دوست دارند، و اگر به کافیشاپهای زنجیرهای محبوب استارباکس بروید، آن را میبینید.
پودر قهوه بخریم یا دانه قهوه؟
خرید پودر قهوه برای دم کردن در خانه روش آسانی است. با این حال، خرید قهوه به شکل دانه کامل به تازه ماندن آن برای مدت طولانیتری کمک میکند. به گفتۀ برخی از کارشناسان قهوه 30 دقیقه پس از آسیاب کردن، طعم خود را از دست میدهد. هواگیری بسته قهوه و روشهای دیگر به نگهداری قهوه کمک میکند، اما هرگز به خوبی آسیاب تازه نخواهد بود.
آسیاب کردن دانههای قهوه در خانه روش بسیار بهتری برای تجربه طعم واقعی قهوه است. بااینحال، هنگامی که قهوه خود را آسیاب میکنید، باید مراقب باشید بیش از حد دانهها را آسیاب نکنید. آسیاب ریزتر قهوه قویتری تولید میکند. این قهوه قویتر و همچنین کافئین بیشتری دارد.
سوالات متداول
محبوبترین نوع قهوه در جهان چیست؟
قهوه عربیکا محبوبترین نوع قهوه در جهان است و بیش از 60درصد یا بیشتر تولید قهوه در جهان را تشکیل میدهد.
کدام دانه قهوه شیرینتر است؟
میزان قند طبیعی قهوه بسته به محل رشد میوه آن متفاوت است. دانههای قهوه عربیکا تلخی کمتری نسبت به دانههای روبوستا دارند.
کدام رست قهوه شیرینتر است؟
دانههای قهوه سه درجه رست، روشن (کم)، مدیوم (متوسط) و دارک (زیاد) دارد. رستهای روشنتر طعم شیرینتری دارند.