نوشیدن یک فنجان قهوه کفدار یکی از لذتهای بزرگ زندگی است. اما چرا فوم قهوه شما بعد از چند ثانیه از بین میرود؟ اشتباه شما چه بود؟ آیا شیر نامناسبی را انتخاب کردید؟ یا باید با روش فومگیریتان را تغییر دهید؟
بهترین شیر برای فومگیری
در ادامۀ این مقاله انواع شیرها و ویژگیهای فوم آنها را شرح میدهیم. اگر نمیدانید کدام شیر را انتخاب کنید، میتوانید شیر 2درصد را امتحان کنید. این شیر یک تعادل خوب بین حجم و بافت لطیف شیر ایجاد میکند.
شیر پرچرب
این شیر کفی تولید میکند که لطیفتر، خامهایتر و غلیظتر از کف شیر بدون چربی است. طعم غنی و خامهای آن عالی است و قوام فوم در هنگام نوشیدن قهوه سفتتر میشود. این نوع شیر بهترین انتخاب برای باریستاهایی است که هنر طراحی روی لاته را تمرین میکنند.
شیر بدون چربی
این شیر کف بیشتری نسبت به شیر پرچرب تولید میکند، با حبابهای تا حدودی بزرگتر، قوام سفتتر و طعم خنثی. پس از مدتی فوم لطافت خود را از دست میدهد و تا حدودی خشک و سفت میشود.
شیر فرادما
شیر فرادما در دمای بسیار بالا پردازش میشود تا قبل از بستهبندی آن را استریل کنند. این عملیات حرارتی خواص کف کردن پروتئینهای لاکتوسرم آن را بهبود میبخشد. نتیجه؟ این شیر مقدار زیادی کف نسبتاً سفت تولید میکند که ماندگاری بیشتری نسبت به کف تولیدشده با شیر پاستوریزه معمولی دارد.
شیر غنیشده با کلسیم
شیر غنیشده با کلسیم دارای مواد اضافهشده در شیر (در این مورد، مواد معدنی شیر غلیظ و پروتئینهای لاکتوسروم) است. این نوع شیر بسیار خوب کف میکند و برای افرادی که به دنبال افزایش کلسیم در رژیم غذایی خود هستند، گزینهای عالی هستند.
شیر بدون لاکتوز
شیر بدون لاکتوز میزان پروتئین بیشتری نسبت به سایر انواع شیر دارد – 11 گرم در هر فنجان (250 میلی لیتر) در مقابل 8-9 گرم برای شیر معمولی یا سایر انواع شیر بدون لاکتوز – به لطف روش اختصاصی شرکت برای حذف لاکتوز از شیر آن چند گرم پروتئین اضافی به تولید حجم بیشتری از کف با حباب های بسیار ریز کمک میکند
شیر بز و گوسفند
این نوع شیر حاوی پروتئینی مشابه شیر گاو است و بنابراین بسیار خوب کف میکند.
شیر سویا
این شیر که دارای 6-7 گرم پروتئین در هر فنجان (250 میلی لیتر) است، کف سفت تولید میکند، اما پایداری کف آن از برندی به برند دیگر متفاوت است. برخی سازندگان نوشیدنی سویا تولید میکنند که مخصوص کافیشاپها تولید شده است که کف غلیظتر و پایداری بیشتری نیز دارد.
شیر بادام
این نوع شیر فقط 2 گرم پروتئین در هر فنجان (250 میلی لیتر) دارد، این شیر کفی مطلوب و با ماندگاری طولانی ایجاد میکند.
8 روش فومگیری شیر بدون دستگاه اسپرسوساز
فومگیری با استفاده از شیشه مربای خالی
روش اول فوق العاده ساده است. شیر گرم شده خود را در یک شیشه مربای خالی بریزید، درب آن را محکم ببندید و تکان دهید.
فومگیری با همزن دستی
شیر خود را گرم کرده و با همزن دستی به شدت هم بزنید. که حرکت رفت و برگشت آسانتر از حرکت دایرهای است. فوم ایجادشده با این روش کمی کیفیت بهتری نسبت به روش استفاده از شیشه دارد.
فومگیری با همزن برقی
شیر را گرم کنید. با همزن برقی شیر را با هم بزنید تا به کفی دلخواه برسد.
فومگیری با نازل فومگیر
شیر خود را گرم کنید. نازل فوم گیر را در شیر فرو کنید و روشن کنید. شیر را با آن هم بزنید تا کف کند.
فومگیری با میکسر برقی
شیر گرم خود را در مخلوط کن بریزید و با سرعت متوسط هم بزنید تا کف کند.
فومگیری با میکسر دستی
شیر خود را در یک قابلمه بزرگ و عمیق گرم کنید. میکسر دستی خود را در شیر قرار دهید و مطمئن شوید که تیغهها در شیر غوطهور هستند. میکسر را روی کم روشن کنید و هم بزنید تا کف کند.
فومگیری با پمپ دستی
می توانید یک کفساز پمپی بخرید. این کفسازهای پمپی فوم کرمی و مطلوب ایجاد میکند.
فومگیری با فرنچ پرس
شیر خود را روی اجاق گاز گرم کنید. در فرنچ پرس خود بریزید و به مدت 10 ثانیه درب را با دست دیگر خود پایین نگه دارید و به شدت بالا و پایین پمپ کنید. پرس را بیش از حد پر نکنید، زیرا شیر در هنگام کف کردن منبسط میشود.
بهترین روش فومگیری
بهترین روش فومگیری استفاده از فرنچ پرس است که فوم زیبایی ایجاد میکند. روش دوم نازل فومگیر است. از این ابزار میتوانید برای هم زدن سایر مواد نیز استفاده کنید.
اشتباهات در فومگیری قهوه
در هنگام فومگیری از شیر رعایت این دو نکته ضروری است
- داغ بودن بیش از حد شیر مانع فوم گیری میشود. بنابراین کنترل کنید دمای شیر از 70 درجه بیشتر نباشد.
- فنجان فومگیری باید کاملا تمیز و خشک و همچنین متناسب با میزان شیر باشد.
سوالات متداول
آیا شیر را قبل از فوم گیری باید گرم کنید؟
برای تمام روشهای فوم گیری، باید شیر خود را قبل از کف کردن، بین 60 تا 68 درجه سانتیگراد گرم کنید
بهترین روش برای فوم گیری از شیر بدون دستگاه اسپرسوساز چیست؟
بهترین روش برای فومگیری از شیر بدون دستگاه اسپرسوساز استفاده از فرنچ پرس است.
چه نوع شیری کف بیشتری تولید میکند؟
شیر بدون چربی نسبت به شیرهای چرب، کف بیشتری تولید میکند.