گرین بینز
گرین بینز
قهوه ربوستا را بشناسید

هر آنچه باید درباره قهوه روبوستا بدانید [خواص مزایا و معایب]☕

برای کسانی که عاشق قهوه هستند، قطعاً شناخت دانه‌های قهوه و آشنایی با مشخصات ظاهری و مزه قهوه، می‌تواند به آنها کمک کند تا نوشیدنی دلچسب‌تری تهیه و میل کند.

دانه ربوستا حدود یک چهارم قهوه تولید شده در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد. از آنجایی که کافئین این قهوه بالا بوده و اسیدیته پایینی دارد، در اغلب کشورهای آمریکایی، آفریقایی و خاورمیانه محبوب و پرطرفدار است. در این مقاله تصمیم داریم تا درباره دانه ربوستا و این نوع قهوه صحبت کنیم.

دانه قهوه روبوستا

قهوه روبوستا چیست؟

به طور کلی چهار دانه قهوه که شامل روبوستا، عربیکا، لیبریکا و اکسلسا هست وجود دارد. قهوه ربوستا از گیاهی تحت عنوان کانفورا تولید می‌شود که از این قهوه برای تولید اسپرسو و قهوه فوری می‌توان استفاده کرد. کافئین این قهوه بسیار بالا است و می‌تواند نوشیدن آن در صبح، سرزندگی و نشاط را برای شما به همراه داشته باشد.

ویژگی های قهوه ربوستا

از جمله ویژگی‌های ظاهری و مزه‌ای قهوه ربوستا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • درخت این نوع قهوه، دارای تنه و شاخه‌های تنومندتری است؛ بنابراین در برابر انواع آفات مقاومت بالاتری دارد.
  • چربی و قند کمتر این قهوه آن را به یک نوشیدنی پرطرفدار تبدیل کرده است.
  • قهوه ربوستا قیمت ارزان‌تر و مقرون به صرفه تری دارد.
  • کافئین دانه ربوستا بسیار بالا بوده و در حدود ۱‌‌.۷ تا ۴ درصد می‌تواند متغیر باشد.
  • بادی این قهوه مدیوم بوده و حدود ۲ است.
  • دارای طعم خاص و تلخی است.

تفاوت های قهوه روبوستا با عربیکا

علاوه بر تفاوت‌های ظاهری دانه روبوستا و عربیکا، خواص و مزه این دو نوع قهوه نیز با هم تفاوت‌هایی دارد. اگر میخواهید بدانید که قهوه عربیکا چیست و بیشتر با آن آشنا شوید، در مقاله دیگری مفصل به توضیح دانه عربیکا پرداخته ایم.

  1. از لحاظ ظاهری می‌توان گفت که دانه روبوستا نسبت به عربیکا کوچکتر بوده و حالت گرد تری دارد.
  2. خط وسط دانه قهوه روبوستا صاف است، در حالی که این خط وسط در دانه عربیکا کمی انحنا دارد.
  3. قهوه روبوستا در مناطق کم ارتفاع کشت می‌شود و مقاومت آن در برابر آفات باعث شده است که قیمت ارزان تری داشته باشد. در مقابل قهوه عربیکا برای رشد، نیاز به آب و هوای سرد دارد و در ارتفاعات کشت می‌شود.
  4. قهوه‌ عربیکا اصولاً طعم ملایم‌تر و شیرین‌تری دارد و همراه با نت‌های شکلات و شکر است که این مزه بسته به محل کشت قهوه متفاوت است اما روبوستا طعم تند و تلخی دارد.
  5. قهوه روبوستا قبل از رست عطر آجیلی و در فرایند رست رایحه‌ی چوب و سوخته پیدا می‌کند. در حالی که قهوه عربیکا عطر خود را از محیط دریافت می‌کند، به همین دلیل طیف رایحه‌ای این قهوه بسیار متفاوت و زیاد است.
چگونه قهوه اسپرسو درست کنیم؟ در 4 مرحله
خواندن

تفاوت دانه های روبوستا با عربیکا

انواع قهوه روبوستا

قهوه روبوستا بسته به موقعیت و منطقه‌ای که در آن کشت می‌شود در انواع گوناگون زیر طبقه بندی می‌گردد.

  1. قهوه روبوستای تانزانیا

این قهوه غلظت بسیار بالایی دارد که این ویژگی باعث شده است، برای میکس قهوه مناسب‌تر باشد. رایحه شکلات، آجیل و عسل این قهوه آن را خاص و منحصر به فرد کرده است و برای تولید انواع موکا و اسپرسو یک گزینه بسیار عالی محسوب می‌شود.

  1. قهوه‌ ربوستا اوگاندا

ظاهری لطیف، غلظتی مناسب، نت توت فرنگی و رایحه کره در ته مزه این نوع قهوه از بارزترین ویژگی‌های ظاهری این قهوه است. برای افرادی که تمایل دارند یک قهوه‌ای با پخش بوی خوب میل نمایند، قهوه اوگاندا پیشنهاد می‌شود.

  1. قهوه روبوستا جاوه

از آنجایی که قهوه‌های این منطقه به شیوه سنتی کشت و برداشت می‌شوند، طعم ظریف‌تر و ماندگارتری دارد. از ویژگی‌های بارز این قهوه می‌توان به نت‌های آجیلی و شکلاتی با عطری تند اشاره کرد.

  1. قهوه روبوستای برزیل

قهوه روبوستای برزیل به دلیل اسیدیته بسیار پایین و طعمی تلخ و شیرین بسیار محبوب و پرطرفدار است. بهترین روش برای آماده سازی قهوه روبوستای برزیلی، علاوه بر تهیه اسپرسو، متد فرنچ پرس است.

  1. قهوه روبوستای ویتنام

فرانسوی‌ها برای اولین بار این قهوه را در سرزمین مستعمره خود یعنی ویتنام کشت کردند. قیمت قهوه ربوستا این منطقه نسبت به سایر قهوه‌های روبوستا قیمت پایین‌تری دارد.

خواص قهوه ربوستا

قهوه ربوستا یک نوشیدنی دلچسب در صبح و میان وعده محسوب شود که دارای خواص زیر است.

  • یکی از مهمترین خواص قهوه این است که برای افرادی که نیاز به تمرکز دارند و می‌خواهند خواب آلودگی خود را برطرف کنند، مناسب است.
  • در صورتی که قهوه ربوستا، بدون شیر و شکر میل شود، می‌تواند موجب لاغری گردد.
  • قهوه سرشار از آنتی اکسیدان‌های طبیعی است که می‌تواند علاوه بر افزایش سیستم ایمنی بدن، در پیشگیری از بیماری‌های از جمله پارکینسون، آلزایمر، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های کبدی موثر باشد. همچنین موجب تقویت پوست و مو نیز می‌شود.
  • مصرف قهوه ربوستا می‌تواند سطح دوپامین را بالا ببرد و اینگونه در رفع افسردگی و افزایش شادی موثر است.
  • افرادی که دچار میگرن‌های شدید هستند، ادعا می‌کنند که بعد از نوشیدن یک قهوه غلیظ، سردرد آنها کاهش پیدا می‌کند و حالت تهوع ناشی از سردرد نیز از بین می‌رود.
کدام قهوه تلخی کمتری دارد؟+ترفندهای دم‌کردن قهوه با طعم ملایم
خواندن

کاهش خواب آلودگی با قهوه

مزایا و معایب قهوه ربوستا

از مهمترین مزایای قهوه ربوستا می‌توان به قیمت پایین و سازگاری با هر نوع اقلیم آب و هوایی اشاره کرد. به همین علت در مناطق بسیاری کشت می‌شود و خیلی نیاز به مراقبت ندارد.

یکی از معایب قهوه روبوستا این است که طعم تلخ آن خسته کننده است و برای افرادی که به طور مداوم قهوه می‌نوشند، استفاده از این نوع قهوه، می‌تواند تکراری شود.

همچنین تلخی بیش از حد این قهوه، برای افرادی که قهوه‌های خیلی تلخ را نمی‌پسندند، خوشایند نیست. چربی و قند کمتر این نوع قهوه یکی دیگر از معایب آن محسوب می‌شود که موجب می‌گردد تا کیفیت پایین‌تری پیدا کند.

مشخصات طعم قهوه ربوستا

فاکتورهای گوناگونی از جمله روش تهیه قهوه و آب مورد استفاده برای تهیه این نوشیدنی، می‌تواند روی طعم و مزه آن تاثیرگذار باشد. به طور کلی می‌توان در مورد مشخصات طعم این قهوه به موارد زیر اشاره کرد.

  • طعم تلخ بی‌نظیر

افرادی که دوستدار طعم تلخ و منحصر به فرد قهوه هستند، قطعاً این نوع قهوه را می‌پسندد. به علت کافئین بالا، این نوع قهوه در مقایسه با قهوه عربیکا طعم تلخ‌تری دارد.

  • غلظت قهوه

میزان غلظت یا قوام قهوه بستگی به ترکیباتی دارد که در هنگام تهیه این قهوه استفاده می‌شود اما به طور کلی قوام و غلظت قهوه روبوستا بیشتر است.

  • پخش بو عالی

یکی از فاکتورهای دیگر از لحاظ مشخصات ظاهری پخش بوی مطلوب آن است که در هنگام آماده سازی و ریختن قهوه در فنجان می‌تواند هوس برانگیز باشد. عطر این قهوه ترکیبی از رایحه‌های شکلات تلخ، چوب و زنجبیل بوده که بسیار مطبوع و دلنشین است.

  • میزان اسیدیته قهوه

میزان اسیدیته قهوه طعم اسیدی و ترشی به قهوه می‌دهد و این مزه از محبوبیت قهوه می‌کاهد.‌ در صورتی که پایین بودن میزان اسیدیته قهوه روبوستا موجب شده است تا مصرف کنندگان آن، مزه ترش و اسیدی را احساس نکنند و از نوشیدن این قهوه لذت ببرند.

قهوه ی گرم آماده ی نوشیدن

میزان کافئین موجود در قهوه روبوستا

میزان کافئین موجود در قهوه روبوستا بسته به حجم و مقدار قهوه، روش‌های آماده‌سازی قهوه، تفاوت در انواع دانه‌ها و بازه زمانی و دمای استخراج قهوه متغیر است. با تمام این‌ها میزان کافئین موجود در قهوه روبوستا بیشتر از قهوه عربیکا است و این مقدار در هر ۱۰۰ گرم از قهوه به طور متوسط بین ۲.۲ گرم تا ۲.۷ گرم تخمین زده می‌شود.

اهمیت تجاری قهوه ربوستا

برزیل بزرگترین تولید کننده این قهوه پرطرفدار در سراسر جهان است و بسیاری از مناطق این سرزمین زیر کشت قهوه روبوستا قرار دارد. از جمله مهم‌ترین دلایلی که باعث شده است تا تجارت این قهوه گسترش پیدا کند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد‌

  • سازگاری درخت قهوه با اقلیم‌های مختلف
آیا قهوه چاق‌کننده است؟ | حقایق جالب
خواندن

درخت‌ این نوع قهوه بسیار مقاوم است و در برابر آفات و کم آبی دوام بالایی دارد، به همین دلیل در کشورهای دیگری از جمله هند، کلمبیا، اندونزی، ویتنام و اتیوپی نیز دانه ربوستا به عمل می‌آید.

  • محبوبیت بالای قهوه ربوستا

قهوه ربوستا علاوه بر کشورهایی که در زمینه تولید آن فعال هستند، در سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی و برخی از کشورهای آسیایی نیز بسیار پرمصرف است. علاوه بر طعم بی‌نظیر، میزان کافئین موجود در این قهوه و خاصیت‌های آن موجب شده است تا این نوشیدنی به عنوان یک نوشیدنی محبوب برای مصرف کنندگان آن شناخته شود.

  • بازار پرسود بین المللی

به طور کلی این قهوه یکی از پرطرفدارترین و پرمصرف‌ترین قهوه در بین مردم اغلب کشورها است، به همین دلیل صادرات و فروش بین المللی این قهوه برای کشورهای تولید کننده، سود و درآمدزایی خوبی خواهد داشت. بنابراین اغلب کشورهایی که از لحاظ شرایط اقلیمی، مناسب کاشت این نوع قهوه هستند، اقدام به تولید آن می‌کنند.

  • کاربرد آن برای ساخت انواع نوشیدنی‌ها بر پایه قهوه

برای تهیه بسیاری از نوشیدنی‌ها، مثل اسپرسو، کاپوچینو و لاته قهوه نیاز است. در صورتی که از قهوه ربوستا به عنوان قهوه پایه برای تولید این نوشیدنی‌ها استفاده شود، طعم لذیذتر و مورد پسندتری خواهند داشت.

مقایسه قیمتی قهوه عربیکا با قهوه روبوستا

به طور کلی قیمت قهوه روبوستا نسبت به قهوه عربیکا به دلایل زیر پایین‌تر است.

  • چربی و قند کمتر در قهوه ربوستا سبب کاهش کیفیت و به طبع کاهش قیمت آن می‌گردد.
  • درخت قهوه ربوستا در بیشتر مناطق آب و هوایی به خوبی رشد می‌کند و خیلی حساس نبوده و در مقابل آفات نیز مقاوم است. در حالی که درخت قهوه عربیکا نیاز به مراقبت بسیار زیادی دارد و همین امر در افزایش قیمت این نوع قهوه نقش موثری دارد.
  • کافئین بسیار بالا و طعم تلخی که مورد پسند همگان نیست، یکی دیگر از علل پایین بودن قیمت قهوه ربوستا است.

پرداخت هزینه ی قهوه ربوستا

کلام آخر

قهوه ربوستا از دانه گیاهی تحت عنوان کانفورا تولید می‌شود. کافئین بسیار بالا، اسیدیته پایین، چربی و قند کمتر از جمله ویژگی‌های این نوع قهوه است. از انواع مختلف این قهوه می‌توان به قهوه ربوستای برزیل، اوگاندا، جاوه و ویتنام اشاره کرد. این قهوه موجب افزایش شادی می‌گردد و در پیشگیری از بیماری‌های چون آلزایمر،، پارکینسون و سرطان موثر است. بازار پرسود، یکی از دلایلی است که موجب شده تا تجارت این محصول پتانسیل خوبی داشته باشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *