هیچ چیز بهتر از یک شات اسپرسوی تلخ و قوی با یک لایه کرم کف دار نیست. اسپرسو را میتوان در فنجانهای کوچک میل کرد یا به عنوان پایه نوشیدنیهای اسپرسویی معروف مانند آمریکایینو، لاته، کاپوچینو و غیره استفاده کرد.
یک دستگاه اسپرسوساز میتواند یک فنجان قهوه مشابه آنچه در کافیشاپها میل میکنید، برایتان تهیه کند. ما پیشتر در مقاله قهوه چیست شما را با انواع نوشیدنیهای گرم قهوه آشنا کردیم، در این مقاله روش تهیه قهوه با اسپرسوساز را برای عاشقان قهوه آموزش میدهیم.
انتخاب قهوه برای اسپرسو
حتی با تجهیزات عالی، اگر با قهوه خوب شروع نکنید، نمیتوانید یک اسپرسوی خوب تهیه کنید. اگرچه اسپرسو به طور سنتی با رست تیرهتر تهیه میشود، اما انتخاب دانههای قهوه که بهعنوان «اسپرسو» به فروش میرسد ضروری نیست. سعی کنید روستهای مختلف قهوه را امتحان کنید تا ترکیب مناسب دستتان بیاید. برای آشنایی با انواع رست قهوه پیشنهاد میکنیم مقاله کدام قهوه شیرین است را مطالعه کنید.
فراموش نکنید تازه بودن پودر قهوه بسیار مهم است. اگر قهوه را مانند هر محصول دیگری در مقادیر کمتری بخرید، همیشه تازهترین و خوشطعمترین نتایج را خواهید داشت.
طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسوساز
- پرتافیلتر خود را تمیز کنید. قبل از تنظیم میزان قهوه مطمئن شوید که پورتافیلتر تمیز و مرتب است. هم رطوبت و هم مواد باقیمانده ممکن است طعم اسپرسوی شما را بیش از حد تلخ کند.
- قهوه را آسیاب کنید: از قهوه روست اسپرسو استفاده کنید، حدود 9 گرم برای یک شات اسپرسو و 18 گرم برای یک شات دوبل.
1. قهوه را آنقدر آسیاب کنید که خیلی خوب آسیاب شود. روستها و مارکهای مختلف دانه قهوه به آسیاب متفاوتی برای دستگاهها نیاز دارند. ممکن است به آزمون و خطا نیاز داشته باشید.
2. قهوه آسیاب شده را درون سبد بریزید و تمپ کنید: قهوه آسیاب شده را به سبد اسپرسو (پورتافیلتر) اضافه کنید تا زمانی که روی آن کمی پر شود. از تامپر استفاده کنید. آنها را به طور یکنواخت به داخل پورتافیلتر فشار دهید، خیلی محکم فشار دهید تا کاملاً فشرده شود. پورتافیلتر را قبل از کوبیدن روی یک حوله تا شده قرار دهید. برای گرفتن بهترین شات اسپرسو، مهم است که پودر قهوه تا حد امکان صاف و یکدست باشد.
3. شات را بکشید: پورتافیلتر را در دستگاه اسپرسوساز قرار دهید و دکمه را فشار دهید تا شات کشیده شود. اکثر دستگاه های اسپرسوساز خانگی یک گزینه اتوماتیک برای این کار دارند. یک شات اسپرسو که به خوبی کشیده شده است، حدود 25 تا 30 ثانیه طول میکشد و طعم اسپرسوی عمیقی با کرم کف دار خوب دارد. توجه داشته باشید که بلافاصله شروع به دم کردن کنید! اگر بلافاصله شروع به دم کردن نکنید، گرمای حاصل از سر گروپ ممکن است سطح قهوه شما را بسوزاند که منجر به ایجاد نتهای تلخ در فنجان میشود.
4. تنظیمات دیگر را در نظر بگیرید: مدتی طول می کشد تا میزان آسیاب قهوه و مقدار قهوه مورد استفاده دستتان بیاید: تمرین باعث عالی می شود! اگر شات رقیق است، کمی بیشتر از قهوه آسیاب شده یا آسیاب ریزتر استفاده کنید. اگر شات بیش از 30 ثانیه طول کشید، مقدار پودر قهوه را کاهش دهید یا از آسیاب درشتتری برای قهوه استفاده کنید.
حال که با طرز کار اسپرسو ساز آشنا شدید اما باید گفت که خیلی ها به اشتباه با موکاپات اسپرسو درست میکنند اما موکاپات برای چه قهوه ای است؟ با مطالعه این مقاله متوجه تفاوت موکاپات و اسپرسو ساز شوید و فواید و کارکرد هر کدام را بشناسید.
سوالات متداول
اسپرسو چیست؟
اسپرسو قهوه غلیظتر و قویتر از قهوه معمولی است که در شاتهای قهوه کوچک سرو میشود.
چه مقدار قهوه در قهوه جوش بریزیم؟
حدود 9 گرم برای یک شات اسپرسو و 18 گرم برای یک شات دوبل.